Oplossingsgerichte e-hulp

Oplossingsgerichte e-hulp is een praktische en kortdurende manier van het bieden van psychologische hulp via internet. Dit kan voor sommige mensen een uitkomst zijn, omdat je dan thuis achter de computer, op tijden dat jou het beste uitkomt, aan de slag kunt.

Hoe werkt het?

Je krijgt een vragenlijst per email. Aan de hand van deze vragenlijst kan ik zien hoe ik de behandeling het beste kan aansluiten bij wat jij nodig hebt. Daarna volgt een telefoongesprek (dit mag ook via Skype) van ongeveer 30 minuten, waarna je kunt besluiten of je verder wilt met e-hulp. Daarna krijg je per mail een opdracht, een oefening of iets wat je zelfstandig kan doen. Hiervan doe je per e-mail weer verslag aan mij, en geef ik je hierop feedback per e-mail. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kan dit 3-5 sessies duren. Een sessie bestaat dus uit een mail met uitleg, een opdracht of een oefening inclusief feedback op jouw bevindingen.

Voordelen

De voordelen hiervan zijn dat er tijd is om iets te laten bezinken omdat je je gedachten ordent voor je iets opschrijft en alles terug gelezen kan worden. Schrijven maakt het over het algemeen makkelijker om openhartig te zijn.

Tarief

Het tarief voor oplossingsgerichte e-hulp is hetzelfde al face-to-face begeleiding: € 95 per sessie/45 minuten.